Barmanská škola

Barmanství je jedinečný svět, který kombinuje umění, kreativitu a pohostinnost. Pokud se chcete stát součástí této vzrušující a dynamické profesní oblasti, máme pro vás skvělou zprávu! Naše barmanská škola je tady, abychom vás provedli všemi tajemstvími tohoto povolání a pomohli vám rozvinout svůj potenciál.

BARMANSKÝ KURZ ZÁKLADNÍ

Barmanství je jedinečný svět, který kombinuje umění, kreativitu a pohostinnost.

Co získáte?

  • Každý posluchač získá dokument – Barmanské Skriptum, které obsahuje cca 100 stran odborného textu a souhrn cocktailů, které se na kurzu vyučují a další různé cocktaily pro další práci.
  • Diplom o absolvování kurzu, v případě neúspěšné závěrečné zkoušky.
  • Kurz je zakončen písemnou a praktickou zkouškou.
  • Úspěšní absolventi obdrží originální certifikát CBA platný v zemích I.B.A. (Mezinárodní barmanské asociace) v českém a anglickém jazyce.
  • kurz je zakončen závěrečnou teoretickou a praktickou zkouškou
  • absolvent umí samostatně vyrobit 50 drinků dle I.B.A. a CBA
  • Absolvent zkoušky Barman/Barmanka dokáže sobě i ostatním, že je v oboru kompetentní a vzdělaný. Orientuje se v barové nabídce, ovládá práci za barem, vyzná se v rozličném spektru koktejlů a umí své znalosti uplatnit.

S JAKÝMI PRODUKTY BUDOU UCHAZEČI PRACOVAT?

  • Na kurzu se posluchači seznámí s více než 150 různými druhy destilátů, likéry, sirupů a dalších produktů.

EXKLUSIVNĚ MAJÍ UCHAZEČI MOŽNOST OCHUTNAT:

  • Domácí infuze Vodky, Rumu a Tequily
  • Domácí bittery
  • Domácí sirupy

KURZ JE URČEN PRO:

  • začínající zájemce o práci barmana, studenty odborných škol v ČR, studenty jiných škol. Dále pak zaměstnance restaurantů, barů, hotelů, klubů, společenských center, ale především osoby starší 18ti let.

CO SE NAUČÍTE?

  • Práce v shakeru: evropský tří dílný – Cobbler shaker (základní technika a „Hard Shake“), francouzský shaker, americký typ – Boston (nerezový tumbler a míchací sklenice; dva tumblery) – různé shakery pro různé drinky
  • Práce s míchací sklenicí
  • Příprava přímo ve skle
  • Floating (vrstvení surovin)
  • Práce s mixerem
  • Swizzle
  • Příprava teplých drinků
  • Molekulární mixologie

Kompletní zbožíznalství

  • Historie alkoholu a jeho vývoj v různých částech světa
  • Alkoholické produkty (Vodka, Rum…, Cognac, Whisk(e)y…,likéry…)
  • Nealkoholické produkty (Káva, Čaj, voda, slazené nápoje, energetické nápoje…)
  • Cocktail jeho historický vývoj a dnešní podoby a druhy

Barová gastronomie

  • Historický vývoj baru
  • Uspořádání a typy barů
  • Zázemí baru
  • Komunikace na baru
  • Inventura zásob a zboží
  • Servis nápojů a cocktailů, zdobení cocktailu a využití ovoce na baru

receptury – 50 základních drinků dle I.B.A. a CBA

  • short drinks
  • pre-dinner drinks
  • after dinner drinks
  • long drinks
  • fancy drinks
  • sekt drinks
  • soft drinks

ZÁKLADNÍ PRODUKTY
PRO PŘÍPRAVU COCKTAILŮ:

JAKÉ JSOU MOŽNOSTI
PRO ABSOLVENTY?

Uplatnění na pozici barman v různých gastronomických zařízeních. Příprava na barmanské soutěže (spolupráce s lektory a barmanskou školou). Účast na barmanských kempech nebo soutěžích. Spolupráce se společností DEAD BARTENDERS‘ CLUB a spousta dalších možností.

ZÁKLADNÍ BARBEK KURZ

Barbek kurz je pro každého, kdo má zájem o gastronomii a chce se dobře nastartovat.

Co získáte?

  • Každý posluchač získá dokument – Barmanské Skriptum
  • Diplom o absolvování kurzu, v případě neúspěšné závěrečné zkoušky.
  • Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
  • Absolventi obdrží certifikát CBA.
  • Absolvent je po úspěšném absolvování schopen vykonávat činnosti na pozici commis de bar

S JAKÝMI PRODUKTY BUDOU UCHAZEČI PRACOVAT?

  • Na kurzu se posluchači seznámí s více než 150 různými druhy destilátů, likéry, sirupů a dalších produktů.

EXKLUSIVNĚ MAJÍ UCHAZEČI MOŽNOST OCHUTNAT:

  • Domácí infuze Vodky, Rumu a Tequily
  • Domácí bittery
  • Domácí sirupy

CO SE NAUČÍTE?

  • popis baru a jednotlivý pracovní postupy
  • nastíní dějiny české mixologie
  • vysvětlí hierarchii pozic v barovém provozu

zbožíznalství

  • základní charakteristika alkoholických surovin
  • barový inventář
  • Alkoholické produkty (Vodka, Rum, Cognac, Whisky, likéry)
  • Nealkoholické produkty (Káva, Čaj, voda, slazené nápoje, energetické nápoje)

Barová gastronomie

  • Významná kapitola je komunikace s hostem a kolegy
  • Historický vývoj baru
  • Zázemí baru
  • Servis nápojů a cocktailů, zdobení cocktailu a využití ovoce na baru

• Jak dlouho kurz trvá? 2 dny
• Jaká je cena kurzu? 2000 Kč / osoba

MOLEKULÁRNÍ MIXOLOGIE

Zabývá se především změnou skupenství a textury drinků a koktejlů.

Molekulární mixologie je obecně pojem, který se zabývá především změnou skupenství a textury drinků a koktejlů. Textura je vlastně struktura nebo složení, které se díky znalostem želírovacích produktů živočišného i rostlinného původu a postupů, jak s nimi pracovat, může přetvořit v následující, pěkně vypadající kaviáry, želé bonbonky, gely, marmelády, sféry a jiné molekulární kreace, které navíc mohou skvěle chutnat.

Ale POZOR! Pořád v nich zůstává alkohol. Alkohol se v takovýchto „bonboncích“ udrží právě díky znalostem postupů jak s daným produktem pracovat a jakých zásad se držet. Je důležité znát samozřejmě i teplotní stupně, při kterých se alkohol může vypařit, protože to se samozřejmě nesmí dopustit.

- obsah workshopu -

Předběžný program

Tresť

čichový test

Infuze

suchá, mokrá

Želatina

bonbóny, pěny

Agar

čichový test

Pěny

espumy, krémy

Suchý led

Alkozmrzliny

Nakuřování

Krystaly

Cukrová vata

CO SE NAUČÍTE?

  • Recepty vhodné pro přímé použití v baru
  • Ukázka postupů a servisu
  • Účastník se seznámí, jak s jednotlivými surovinami pracovat a jaké používat pomůcky
  • Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
  • Kde jednotlivé suroviny koupit a jak je skladovat
  • Všechny informace jsou přednášeny přímo při ukázce jednotlivých receptů – postupů.
  • Součástí jsou ukázky servisu a samozřejmě i ochutnávka.

Kde se kurz koná?

28. října 420/4 41501 Teplice

Jak dlouho kurz trvá?

3 pracovní dny
od 9:00 do 15:00

Jaká je cena kurzu?

12 000 Kč / osoba
Platba předem

Molekulární mixologie – Rozdělení

- AKCE PRO VÁS -

Želírování (Gelifikace)

Želatina nebo agar-agar nám pomohou, díky správným postupům proměnit naše/Vaše koktejly a moktejly (nealkoholické míšené...

Želírování (Gelifikace)

Želatina nebo agar-agar nám pomohou, díky správným postupům proměnit naše/Vaše koktejly a moktejly (nealkoholické míšené nápoje) v nádherné želé bonbonky, gely nebo například kaviár. Tyto bonbonky a kaviáry se mohou použít jako doplněk klasických (tekutých) koktejlů a nebo samostatně.

- MODERNÍ STYL -

Kuličkování (Sférifikace)

Klasická sférifikace nebo reverzní sférifikace nám umožní vytvořit „falešný kaviár“ s alkoholickým...

Kuličkování (Sférifikace)

Klasická sférifikace nebo reverzní sférifikace nám umožní vytvořit „falešný kaviár“ s alkoholickým základem, Kuličky popping boba a Sféry, které mají tenkou gelovou membránu, ale uvnitř jsou tekuté a při zkousnutí Vám prasknou přímo v ústech. K těmto postupům používáme Alginát sodný a glukan vápenatý na zpevnění kaviárové struktury a také Gelifikant jako želatinový obal okolo tekutého vnitřku.

- AKCE PRO VÁS -

Uzení a nakuřování

Podobně jako je tomu při uzení masa, je možné přejmout pomocí zapáleného dřeva...

Uzení a nakuřování
Podobně jako je tomu při uzení masa, je možné přejmout pomocí zapáleného dřeva nebo např. ochuceného tabáku chuť do našich koktejlů a pokrmů. K tomu využíváme pomůcku nazvanou Smoking gun nebo-li udící pistole, která soustředí kouř do předem určeného místa pomocí hadičky.

Suchý led

Suchý led je pevná forma oxidu uhličitého, který je stlačen a ochlazen na – 79°C..

Suchý led – (CO2)
Suchý led je pevná forma oxidu uhličitého, který je stlačen a ochlazen na – 79°C. Suchý led má tendenci sublimovat při jakémkoliv zvýšení teploty z pevného skupenství na plynné bez přechodu na kapalné. Šleháním naší směsi se suchým ledem, dokážeme vytvořit Vámi oblíbenou alkoholickou zmrzlinu nebo sorbet případně perlivé želé bonbonky nebo ovoce.

Pěny, EspumY

Pěny jsou bubliny vytvořené uvnitř kapaliny nebo pevné látky..

Pěny, Espumy a jiné Bubliny
Pěny jsou bubliny vytvořené uvnitř kapaliny nebo pevné látky. Nejznámější gastro pěny jsou např. Pivní pěna, mikropěna v cappuccinu, šlehačka a jiné. Pěny se dají vytvořit studené i teplé, proteinové nebo vzduchové. Lecitinová pěna se dá vytvořit např. šleháním směsi. Proteinové espumy se dají vytvořit např. v sifonové lahvi.

Kapalný dusík

Je získáván stlačením vzduchu a následnou rektifikací (vícenásobná destilace)...

Uzení a nakuřování
Je získáván stlačením vzduchu a následnou rektifikací (vícenásobná destilace). Pomocí správné manipulace s kapalným dusíkem, dokážeme vytvořit kryogeniziované pěny, pusinky nebo fondue dobroty a sorbety.
Nákupní košík
Přejít nahoru